Kinesitherapie

Wat is kinesitherapie?

      Kinesitherapie is geschikt voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Bijvoorbeeld: te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn en artrose. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld, evenals de revalidatie na ongevallen en/of operaties.

      De klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, ongelukken, spanning of als gevolg van veroudering. Met behulp van kinesitherapie kunnen de functiestoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden. De daaraan gekoppelde beperkingen kunnen geoptimaliseerd, hersteld of verbeterd worden.

Behandeling.

      De kinesitherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van mobilisaties, oefentherapie, massage, taping, advisering en/of begeleiding. Hiermee probeert hij de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren zodat normale houding en beweging weer mogelijk zijn of leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.

Welke klachten?

Bij de kinesitherapeut kunt u terecht met een hele reeks specifieke klachten/revalidatie:

  • klassieke spierpijnen en stijfheid in spieren en ledematen
  • peesaanhechtingsproblemen (tenniselleboog, achillespees, …)
  • pijnlijke gewrichten en artrose
  • cervicalgie (nekklachten)
  • lumbalgie (lagerugklachten)
  • tendinitis (ontsteking in een pees)
  • revalidatie na heelkundige ingrepen (hart, longen, …) en orthopedische ingrepen (handen, schouder, heup, knie, …)
  • revalidatie na trauma’s zoals breuken, verstuikingen, verrekkingen, gescheurde gewrichtsbanden, …
  • sportblessures

Specialisatie handtherapie.

Binnen de kinesitherapie heb ik mij gespecialiseerd in de revalidatie van handletsels.

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten en lief te hebben.
We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen.
Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf.

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie. Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen. En dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling door ervaren specialisten is dan belangrijk.

Behandeling.

Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid.  Als handtherapeut verzorg ik het revalidatieproces na een operatie aan hand, pols of arm, maar kan ik ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep) behandelen. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren.

Wilt u een afspraak maken voor kinesitherapie, klik dan op deze link.